Dunne film zonnepanelen

Transparante zonnepanelen
Zeer hoog rendement
10 jaar kwaliteit garantie.
TÜV paneel gecertificeerd.

Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen worden ook wel thin film zonnepanelen genoemd. Deze zonnepanelen worden onder andere gemaakt van Cadmium Telluride (CdTe) en zijn in tegenstelling tot de bekende poly- of monokristallijn zonnepanelen dunner en hebben een fraaier uiterlijk. CdTe zonnepanelen zijn daarnaast 100x lichtgevoeliger dan poly- of monokristallijn panelen. Dit biedt een groot voordeel, want door de hogere lichtgevoeligheid bij zonnepanelen is het omslagmoment van aanvang van productie (’s morgens) eerder en stoppen van productie (’s avonds) later. Dit betekent dat er gedurende een lange periode per dag energie opgewekt kan worden met CdTe panelen. Daarnaast produceren CdTe zonnepanelen beter bij minder goede lichtomstandigheden, zoals mist, schemering, e.d. En thin film zonnepanelen hebben als voordeel dat ze minder productieverlies hebben bij temperaturen hoger dan 25 graden.

Soorten dunne film zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten dunne film zonnepanelen. Sanko Solar heeft CdTe Panelen. Het verschil met poly- of monokristallijn panelen is dat in tegenstelling tot cellen, een lichtgevoelige stof (in dit geval CdTe) egaal op een dragen wordt aangebracht. Hierdoor is het uiterlijk totaal verschillend. Bij poly- of monokristallijn is de typische celstructuur (plaatjes) zichtbaar. Bij CdTe panelen is het oppervlak egaal zwart of bij semi-transparant egaal transparant. Afmeting panelen 600×1200 mm. Voor projectmatige toepassingen zijn op maat gemaakte panelen leverbaar.

Voordelen CdTe panelen Sanko Solar

De voordelen van CdTe zonnepanelen zijn:

• Goedkoper in aanschaf en een kortere terugverdientijd.
• Fraai uiterlijk door het ontbreken van een aluminiumrand.
• Glad oppervlak, waardoor er minder vuilaanhechting is.
• De positie ten opzichte van het zuiden, alsmede de hoek is minder kritisch dan bij andere soorten panelen, waardoor er meer toepassingsmogelijkheden zijn.
• Duurzaam door het gebruik van gelaagd glas.
• Geen anti dumping belasting.
• 100% recyclebaar.
• Milieuvriendelijker dan kristallijne panelen door lagere energiekosten en lagere CO2 uitstoot bij de productie.

Dealers

Sanko Solar is importeur van dunne film zonnepanelen voor de Europese markt. Wij werken samen met diverse dealers in Nederland en Europa die het advies, ontwerp en de plaatsing van dunne film zonnepanelen van Sanko Solar verzorgen. Sanko Solar heeft dealers door heel Europa.

Contact Sanko Solar

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor uw serre, carport of veranda? Neem voor meer informatie over de dealers van Sanko Solar contact met ons op.

Gerelateerde downloads

Tip! Lees meer
Image
Image
Image
Image
Image